De wolf die werd vastgelegd op de Sallandse Heuvelrug Tom Schoonhoff

Op de Sallandse Heuvelrug zijn vorige week met een wildcamera opnames gemaakt van een wolf. Experts noemen het "waanzinnige beelden".

De camera heeft de wolf op klaarlichte dag vastgelegd. Tom Schoonhoff, de eigenaar van de wildcamera, kon zijn ogen niet geloven. "Ineens stond daar in volle glorie een wolf in beeld", vertelt hij aan RTV Oost. "Ik heb de video meteen stilgezet en mijn vrouw geroepen. We wisten het zeker: dit is een wolf."

Het moest alleen nog geverifieerd worden door de experts en zij bevestigden het vermoeden van Schoonhoff.

Bekijk hieronder de beelden van de wolf die de wildcamera registreerde:

Wolf haarscherp vastgelegd op Sallandse Heuvelrug

"We weten met zekerheid dat het een wolf is", zegt Ruben Vermeer van Natuurmonumenten. "Hij heeft alle kenmerken: staat mooi hoog op zijn poten, zijn kin heeft een witte onderkant en hij heeft een mooie zwarte punt op zijn staart."

Of de wolf zich nog steeds op de Heuvelrug bevindt, is niet bekend. "We hebben gezocht naar drollen, maar er is niets gevonden", zegt Vermeer. "We weten dat wolven in deze periode gaan zwerven. De kans is groot dat hij inmiddels vele kilometers verderop is."

Vermeer denkt dat het beest zich in de toekomst prima kan vestigen op de Sallandse Heuvelrug. "Ik denk dat het gebied groot genoeg is, er is voldoende voedsel. Dus wat mij betreft is hij van harte welkom."

Begin dit jaar werd bekend dat de wolf definitief terug is in Nederland. Inmiddels hebben drie wolven zich gevestigd op de Veluwe. In oktober werd bekend dat dat er naast de drie wolven in dat natuurgebied, drie andere wolven spoorloos uit Nederland verdwenen zijn. Mogelijk zijn ze gedood door stropers.

STER reclame