Een deel van de arrestanten op het terrein AFP

In Brazilië zijn tientallen mensen opgepakt op verdenking van banden met een internationaal gezelschap dat hondengevechten organiseert. Ze waren bij een hondengevecht waarbij ook gegrild hondenvlees werd geserveerd. De Braziliaanse autoriteiten spreken van "een macaber ritueel".

Op het terrein, in een buitenwijk van Sao Paulo, zijn negentien pitbulls gered. De dieren zouden al dagen geen eten en drinken hebben gehad.

"Het was ronduit afschuwelijk", zegt politiecommissaris Laiola van de deelstaat Parana. "Er waren dode honden, gewonde honden. Een dode hond werd gegrild. Bij andere honden waren pepers in de neus gestopt om ze boos te maken voor de gevechten."

De politie heeft gefilmd tijdens de inval.

Tientallen mensen aangehouden bij hondengevechten Sao Paulo

Onder de 41 arrestanten waren ook een Amerikaan, een Peruaan en een Mexicaan. De Amerikaan zou bij de gevechten de scheidsrechter zijn geweest en zou op heterdaad zijn betrapt. Alle verdachten worden aangeklaagd voor samenzwering, dierenmishandeling en illegaal gokken.

De groep wordt in verband gebracht met hondengevechten in de Dominicaanse Republiek, vorig jaar. Deelnemers konden daarbij op locatie en online geld inzetten op honden.

De Braziliaanse politie was het gezelschap op het spoor gekomen door een anonieme tip. Daarop waren ze een onderzoek begonnen naar een fokker en een hondentrainer. Nadat ze hen waren gevolgd naar het terrein in de buitenwijk, konden ze de groep oppakken.

De ring waar de honden met elkaar moesten vechten AFP

STER reclame