Jules Deelder
NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: Odes aan overleden Jules Deelder en jarige Billie Eilish

Al jaren luistert de leiding van de Belastingdienst niet naar de mensen op de werkvloer. Dat zegt FNV-bestuurder Mieke van Vliet in deze podcast. Ze reageert op het opstappen van staatssecretaris Snel na de zoveelste affaire bij de Belastingdienst. Deze keer ging het over de kinderopvangtoeslag die bij duizenden mensen onterecht is stopgezet. Volgens haar komen er de komende jaren nog veel meer schandalen naar buiten. "Er werkten veel uitzendkrachten die productie moesten draaien." Toetsen en eigen afwegingen maken is er volgens Van Vliet al jaren niet meer bij.

Verder veel aandacht voor cultuur. Zo was schrijver Maxim Februari te gast. Hij kreeg deze week de P.C. Hooftprijs voor zijn beschouwend proza, essays, boeken en columns.

3FM-deejay Eva Koreman vertelt over zangeres Billie Eilish, die 18 is geworden. Ze heeft haar twee keer geïnterviewd en merkte dat Eilish heel wijs was voor haar leeftijd. Volgens Koreman is ze "een oude ziel", maar kan ze ook zo veranderen in een echte puber die niet wil luisteren naar haar moeder.

En uiteraard stond Het Oog ook stil bij de dood van schrijver en muzikant Jules Deelder. Met de Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja spraken we over de kracht van Deelder's gedichten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl