ANP

Ajax neemt het bij de laatste 32 van de Europa League op tegen Getafe CF, de huidige nummer vier van Spanje. En AZ kan zich klaarmaken voor het Oostenrijkse LASK. Dat heeft de loting in het Zwitserse Nyon bepaald.

Ajax speelt als geplaatste ploeg op 20 februari eerst een uitwedstrijd (18.55 uur) en AZ begint thuis (21.00 uur). De returns zijn een week later op 27 februari. LASK-AZ begint om 18.55 uur en Ajax-Getafe om 21,00 uur.

AZ kan zijn borst nat maken, want LASK ging ten koste van PSV als groepswinnaar door naar de laatste 32. In Eindhoven werd het 0-0 en in Oostenrijk won LASK met 4-1.

Ajax stroomt als nummer drie van zijn Champions League-poule de Europa League in. Vorig jaar haalden de Amsterdammers nog de halve finales van de Champions League.

Mooie affiches

Coach Peter Bosz werd met Bayer Leverkusen gekoppeld aan FC Porto, Ruud Vormer speelt met Club Brugge tegen Manchester United en Stefan de Vrij krijgt met Internazionale te maken met Ludogorets.

De finale van de Europa League is op 27 mei in het Poolse Gdansk. Tweeënhalf jaar geleden stond Ajax nog in de finale, maar in Stockholm werd er verloren van Manchester United. In 1992 namen de Amsterdammers de beker (toen nog de UEFA Cup) wel mee naar huis.

AZ haalde in 1981 de finale van de UEFA Cup en was in 2005 onder Co Adriaanse halvefinalist.

STER reclame