Ten Hag witheet na late nederlaag bij AZ: 'We moeten gewoon dekken daar'

Ajax-trainer Erik ten Hag wond zich na afloop van AZ-Ajax flink op over de 1-0 nederlaag van zijn ploeg. "Dit was een 0-0 wedstrijd, die mag je zo niet weggeven. Het is duidelijk wat er misging, we moeten gewoon dekken daar", brieste hij.

AZ scoorde vlak voor tijd uit een corner. Myron Boadu - die bijna nooit met zijn hoofd scoort - kreeg alle ruimte van Perr Schuurs om zijn hoofd tegen de bal te zetten en Ajax zijn derde nederlaag op rij te bezorgen.

"Dit is heel wreed", ging Ten Hag verder. "Het was in evenwicht, maar als er iemand had moeten winnen, waren wij dat. De beste kansen waren voor ons. Maar ja, je krijgt het deksel op de neus."

Beroerde week

Ook Donny van de Beek kon niet geloven dat Ajax in de slotfase nog een tegengoal incasseerde. "Het is tekenend voor de situatie waarin we nu zitten. Een hele beroerde week zo (waarin ook van Willem II en Valencia werd verloren, red.). Deze doet zeker pijn."

Van de Beek na beroerde week Ajax: 'Nu laten zien dat we mannen zijn'

Ajax kampt met een waslijst aan blessures. Dat David Neres, Quincy Promes en Zakaria Labyad niet konden spelen tegen AZ was al langer bekend en zondagochtend kwamen daar Daley Blind, Nicolás Tagliafico en Sergiño Dest nog eens bij.

Niks ernstigs, maar Blind speelt dit jaar niet meer

Vooral de afwezigheid van Blind roept vragen op. De verdediger liet zich dinsdag tegen Valencia uit het niets op de grond zakken, omdat hij duizelig werd. Wat er precies met hem aan de hand is, blijft onduidelijk. Zeker is wel dat Blind dit jaar niet meer in actie komt.

Ten Hag wilde daar bij AZ ook weinig over kwijt. "De doktoren zijn hem aan het onderzoeken. Wat ze precies doen, weet ik niet. Maar als het heel ernstig was geweest, had ik het wel geweten. Ik sta in nauw contact met de medische staf."

Donny van de Beek druipt af na de nederlaag bij AZ Pro Shots

Vlak voor de wedstrijd tegen AZ spuwde Ten Hag al zijn gal over de overvolle internationale kalender waar zijn spelers last van hebben ("dit slaat helemaal nergens op") en na afloop deed hij dat weer. "Veel spelers hebben geen vakantie kunnen krijgen, daar betalen we nu de prijs voor."

Van de Beek probeerde positief af te sluiten richting de bekerwedstrijd tegen Telstar van woensdag. "Die moet zeker gewonnen worden. We moeten vertrouwen blijven houden. De kop omhoog en laten zien dat we mannen zijn."

STER reclame