Van Bommel: 'De gifbeker moet kennelijk helemaal leeg'

Mark van Bommel blijft erin geloven dat hij een ommekeer kan bewerkstelligen bij PSV, ondanks de 3-1 nederlaag bij Feyenoord. "Al moet ik tegen de hele wereld vechten, ik ga niet opgeven", aldus de trainer.

Van Bommel vond dat zijn ploeg goed had gespeeld en dat er flink wat mogelijkheden waren gecreëerd. Toch ging Feyenoord dankzij drie goals van Steven Berghuis met de winst aan de haal. "De gifbeker moet kennelijk helemaal leeg, voetbal kan oneerlijk zijn", stelde Van Bommel vast.

De competitietopper tegen Feyenoord was voor PSV een gelegenheid zichzelf te testen in een grote wedstrijd. De ploeg zakte echter door het ijs.

"Ik hou me vast aan hoe de jongens voetballen. Dit was een van onze beste wedstrijden, maar het resultaat is niet goed", sprak Van Bommel andermaal strijdvaardig. "We moeten op deze manier doorgaan. Dan heb je de grootste kans dat we weer gaan winnen."

Bekijk hieronder de reacties van Nick Viergever en arbiter Bas Nijhuis na Feyenoord-PSV:

Van Bommel kan vermoedelijk pas na de winterstop weer een beroep doen op Donyell Malen. De spits raakte vlak na rust geblesseerd aan zijn knie. "Misschien maak ik me over Donyell nog wel meer zorgen."

Nick Viergever houdt net als Van Bommel vertrouwen in het spel van PSV, ondanks een beroerd moyenne van twee zeges in twaalf wedstrijden. "De feiten zijn keihard: je verliest weer. Maar we hebben een houvast aan de manier van spelen", zei de verdediger.

Advocaat blij: 'Veel werklust getoond'

Feyenoord-trainer Dick Advocaat was vanzelfsprekend in zijn nopjes met de winst. "We maakten twee goals in een fase dat PSV beter was, toen was het makkelijker voetballen", zei hij.

"PSV heeft voorin een aantal goede spelers lopen, maar wij stelden daar heel veel werklust tegenover. We waren wat gelukkig met de goals, maar als je met 3-1 wint, is de overwinning wel verdiend."

Bekijk hieronder de reactie van Dick Advocaat na Feyenoord-PSV:

Advocaat: 'PSV heeft kwaliteiten, maar het is verdiend als je met 3-1 wint'

Aanvoerder Steven Berghuis was met drie goals de uitblinker bij Feyenoord en toonde eens te meer zijn waarde voor de club. "Soms lukt het niet, maar vandaag wel. PSV had het betere van het spel, maar mijn doelpunt hielp ons."

Berghuis doelde op de 1-0, waarbij hij met een knappe kopbal in verre hoek wist te scoren. "Volgens mij leek het een beetje op de goal van Kuijt in de thuiswedstrijd tegen Ajax van drie jaar geleden."

Bekijk hieronder de reactie van Steven Berghuis na Feyenoord-PSV:

Berghuis: 'De 1-0 leek een beetje op de goal van Kuijt tegen Ajax'

STER reclame