Een tweet van klimaatactivist Greta Thunberg over volle Duitse treinen heeft tot irritatie geleid bij spoorbedrijf Deutsche Bahn. Thunberg plaatste gisteravond een foto waarop ze te zien is op de grond van een trein, met koffers om zich heen. "Op reis door Duitsland in overvolle treinen", schreef ze erbij.

Deutsche Bahn reageerde vanochtend door Thunberg een prettige thuisreis naar Zweden te wensen, en te zeggen dat permanent wordt gewerkt aan meer treinen en zitplaatsen. Een paar uur later veranderde het bedrijf van toon. De vervoerder bedankt Thunberg voor het reizen per trein, maar zegt dan dit:

Vertaald: "Het was nog mooier geweest als je ook had gezegd hoe vriendelijk en competent je door ons team op je stoel in de eerste klas bent verzorgd."

Thunberg reageerde daar weer op door te zeggen dat haar trein was uitgevallen en ze wel degelijk uren op de grond had gezeten. Ook zegt ze dat haar bericht niet als kritiek was bedoeld. "Dit betekent alleen maar dat er veel vraag is naar treinreizen!"

De woordenwisseling trok online de nodige aandacht; onder de berichten van Deutsche Bahn reageren veel gebruikers dat ze de reactie van de vervoerder genant vinden. Thunberg krijgt behalve veel dankwoorden en steunbetuigingen ook het verwijt dat ze de zaak verkeerd heeft voorgesteld.

De 16-jarige Thunberg reisde de afgelopen dagen van de klimaattop in Madrid naar haar thuisland Zweden. Ze weigert te vliegen vanwege de milieu-effecten daarvan. Eerder was ze daarom met een zeiljacht naar de Verenigde Staten en van daaruit naar Zuid-Amerika gereisd, waar de milieutop eigenlijk zou plaatsvinden.

STER reclame