Fans van Hertha BSC ANP

Een jeugdteam van het Duitse Hertha BSC is zaterdag van het veld gestapt na racistische bejegeningen richting zijn spelers. Deze zouden afkomstig zijn geweest van spelers van tegenstander VfB Auerbach.

De Onder 16 van de Berlijnse club staakte na 68 minuten de strijd, bij een 2-0 voorsprong. In een verklaring laat Hertha BSC weten racisme en discriminatie te veroordelen.

VfB Auerbach wijst op zijn beurt de beschuldigingen van de hand en betreurt de beslissing van Hertha BSC om van het veld te stappen.

Tweede voorval

Vorige week vrijdag werd het competitieduel van de reserves van Hertha BSC met Lokomotive Leipzig al tijdelijk onderbroken na beledigingen van Leipzig-fans aan het adres van Hertha-speler Jessic Ngankam (19).

Hertha BSC kwam toen pas drie dagen later met een statement. Volgens talloze fans was dat veel te laat en had de club eerder stelling moeten nemen tegen racisme.

Bij de hoofdstedelingen staan Javairo Dilrosun, Karim Rekik en Daishawn Redan onder contract.

Mendes Moreira

In Nederland kwam het vorige maand ook tot een incident op het voetbalveld. Tijdens FC Den Bosch-Excelsior werd Ahmad Mendes Moreira door supporters van de thuisploeg racistisch bejegend.

Kort daarna lieten bondscoach Ronald Koeman en Georginio Wijnaldum zich in duidelijke bewoordingen uit over het voorval. "Je moet gewoon weggaan van het veld", aldus Koeman.

De KNVB en het kabinet kondigden eind vorige maand een actieplan aan tegen racisme op en rond de voetbalvelden. Eind januari moeten er maatregelen zijn om het probleem aan te pakken.

Wijnaldum geschokt door racisme: 'Ik zou weglopen en niet meer terugkomen'

STER reclame