Er zijn veel hulpdiensten aanwezig op het P+R-terrein Noorderhelling NOS / Martine van de Vrede

Op een parkeerterrein in Rotterdam-Zuid zijn vier verstekelingen ontdekt in een koelwagen. Ze zijn allemaal goed aanspreekbaar en niet gewond, meldt de politie.

De chauffeur van de koelwagen, een 61-jarige man uit Spanje, is opgepakt. Ook de vier migranten zijn aangehouden. Zij worden overgedragen aan de vreemdelingenpolitie voor verhoor. Ze komen uit Iran en Irak en zijn tussen 17 en 31 jaar.

Tip uit België

De politie kwam de truck op het spoor dankzij een tip van de hulpdiensten in België. Nadat hij in Rotterdam aan de kant was gezet, werd de groep ontdekt.

Er wordt nog onderzocht waar de koelwagen vandaan komt en waar hij naartoe op weg was.

Engeland

In de regio Rotterdam worden vaker groepen mensen aangetroffen in vrachtwagencontainers of koelwagens. De verstekelingen proberen op die manier Engeland te bereiken.

Vorige maand werd een groep van 25 verstekelingen ontdekt in een vrachtwagencombinatie die met een veerboot onderweg was van Vlaardingen naar Felixstowe in Engeland. Staatssecretaris Broekers-Knol van Justitie zei daarna dat ze in gesprek wil met het OM en de politie om het aantal inklimmers terug te dringen.

STER reclame