Doelman Alex Remiro schud handen met Lionel Messi terwijl Frenkie de Jong de fans bedankt

Barcelona verspeelt punten bij Real Sociedad

Koploper FC Barcelona heeft in Spanje twee punten laten liggen. Real Sociedad beet in San Sebastian flink van zich af en werd beloond met een 2-2 gelijkspel.

De Basken gingen uit van eigen kracht, durfden massaal aan te vallen en kwamen vanaf de stip (na vasthouden Sergio Busquets) op 1-0.

Een schot van Luis Suárez was lange tijd Barça's enige wapenfeit. Toch kwamen de bezoekers nog voor rust langszij. Antoine Griezmann scoorde met een wippertje over Alex Remiro.

En vlak na de pauze kwam Barcelona op voorsprong toen Lionel Messi, bediend door Busquets, de 1-2 aan Suárez gunde.

Alexander Isak, de Zweedse smaakmaker van vorig seizoen bij Willem II, scoorde na ruim een uur spelen de gelijkmaker voor Real Sociedad.

De thuisploeg kwam daarna nog dicht bij de overwinning, maar ook Barcelona mocht zich beklagen dat het in blessuretijd geen strafschop kreeg.

Real Madrid kan zondagavond de koppositie van Barcelona overnemen met een overwinning in de uitwedstrijd tegen Valencia. Woensdag staat in Barcelona el Clásico op het programma.