De politie heeft het Amber Alert dat gisteren werd uitgestuurd voor een 1 jaar oud jongetje ingetrokken. Het kind van 14 maanden en zijn 26-jarige moeder zijn vannacht na een tip gevonden in een hotel in Düsseldorf. Ze zijn beiden in goede gezondheid.

De moeder is gearresteerd voor onttrekking van het kind aan het ouderlijk gezag. Ze zit vast in Duitsland, de politie meldt dat haar precieze rol nog wordt onderzocht. Waar haar kind naartoe is gebracht, is niet bekendgemaakt.

Er waren zorgen over het welzijn van het tweetal, nadat ze gisterochtend voor het laatst waren gezien in Utrecht. De moeder was "met onbekende bestemming" vertrokken, meldde de politie toen. Na een melding op Burgernet en het Amber Alert kwamen tientallen tips bij de politie binnen. Eén ervan leidde naar het hotel in Düsseldorf.

Privacy

"We willen iedereen bedanken voor het mee zoeken", zegt de politie. "We snappen dat er nog veel vragen zijn, maar in verband met de privacy kunnen we verder geen mededelingen doen. Het delen van iemands foto en naam via een Amber Alert is een enorme inbreuk op de privacy en daarom zijn wij ook terughoudend met het verstrekken van informatie."

STER reclame