Martijn Kaars

Volendam pakt tweede periodetitel in eerste divisie na ruime zege op MVV

FC Volendam heeft de tweede periodetitel in de eerste divisie binnengesleept. Volendam ging als koploper de laatste speelronde van de periode in en stelde de eerste plaats veilig met een 4-1 zege op MVV.

Ook Cambuur, dat de eerste divisie aanvoert, maakte nog kans op de winst in de tweede periode. De Friezen gingen op eigen veld echter met 2-0 onderuit tegen nummer twee Jong Ajax, waar de tieners Naci Ünüvar (16) en Sontje Hansen (17) hun debuut maakten in het profvoetbal.

Sontje Hansen

Cambuur was voor rust sterker, maar Jong Ajax kwam via Brian Brobbey op voorsprong. Even waren de Friezen de weg kwijt, maar na de rust namen de Leeuwarders het heft weer in handen. Ajax-keeper Kjell Scherpen bleek echter niet te passeren.

De thuisploeg moest risico nemen en daar wist Jong Ajax wel raad mee. Hansen, die onlangs met Ünüvar de halve finales haalde op het WK onder 17, schoot de 2-0 fraai binnen nadat hij de verdediging had uitgekapt.

Volendam slaat toe na rust

In Volendam was het door knappe schoten van Joeri Schroijen (MVV) en Khalilou Fadiga bij rust 1-1. In de tweede helft joeg Volendam op de winst, die het vond via goals van Martijn Kaars, Boy Deul en Fransesco Antonucci.

De ploeg van Wim Jonk is daardoor net als NAC Breda, winnaar van de eerste periode, zeker van deelname aan de nacompetitie.

'Dikverdiend'

"Het is een aantal jaar geleden dat we hier een periodetitel gepakt hebben, je voelt de energie in het stadion", zegt Jonk. "We zullen er zeker een biertje op drinken want het is dik verdiend."

De stand aan kop in de Keuken Kampioen Divisie

1. Cambuur 19-42 (45-15)
2. Jong Ajax 19-39 (52-26)
3. De Graafschap 19-36 (38-16)
4. FC Volendam 19-36 (34-27)
5. Excelsior 19-34 (40-33)

De Graafschap speelde na een hectische slotfase met 2-2 gelijk tegen Telstar. In de negentigste minuut zette Reda Kharchouch de Noord-Hollanders op een 2-1 voorsprong, maar Ralf Seuntjens redde daarna nog een punt voor De Graafschap.

Volendam is daarmee op gelijke hoogte gekomen met de Doetinchemmers, die op basis van het doelsaldo nog derde staan.