Michael van Gerwen

Van Gerwen wankelt op WK tegen Klaasen, maar wint wel zijn eerste duel

Titelverdediger Michael van Gerwen heeft zich op de WK van dartsbond PDC geplaatst voor de derde ronde. De Brabantse nummer één van de wereld speelde tegen landgenoot Jelle Klaasen een moeizame wedstrijd, wankelde even, maar bleef uiteindelijk met 3-1 (2-3, 3-2, 3-1, 3-1) aan de goede kant van de score.

Klaasen, nummer 35 op de ranglijst van de PDC, had zich eerder op de openingsavond van het WK in Alexandra Palace in Londen ten koste van Kevin Burness van een onderonsje met de wereldkampioen verzekerd. De 35-jarige Nederlander was met 3-1 te sterk voor de Noord-Ier (2-3, 3-1, 3-1, 3-1).

Moeilijk

Tegen Van Gerwen hield Klaasen zijn goede vorm vast. Hij maakte het de titelhouder heel moeilijk, won de eerste set en kreeg in het vervolg van de partij voldoende kansen om zijn opponent op grotere afstand te zetten.

Cruciaal was de tweede set. Klaasen kwam met 2-1 in legs voor, maar zag Van Gerwen vervolgens toch nog de set pakken. Ook daarna was Van Gerwen niet in zijn beste doen, maar hij greep wel de kansen die Klaasen liet liggen.

"Ik speelde niet goed genoeg", zei Van Gerwen voor de camera van RTL. De twee Nederlanders kunnen het niet met elkaar vinden. Van Gerwen: "Ik heb in ieder geval een hekel aan hem. Dat maakt het moeilijk. Ik moet het beter doen. De vorm is er en ik kan gewoon veel beter dan dit."

Klaasen was duidelijk na zijn nederlaag: "Ik heb de kansen gehad en het zelf verpest."

Zenuwen nekken Nentjes

Geert Nentjes redde het in de eerste ronde niet. De 21-jarige darter uit Urk trof de Belg Kim Huybrechts en ging na een lang gevecht met 2-3 (2-3, 3-2, 3-2, 1-3, 1-3) onderuit.

Geert Nentjes tijdens zijn partij tegen Kim Huybrechts

Nentjes, die vorig jaar debuteerde op het WK met een 3-0 nederlaag in de eerste ronde, kwam op een 2-1 voorsprong in sets, won de eerste leg van de vierde set, maar vervolgens speelden de zenuwen hem parten.

Waar Nentjes schutterde, leunde Huybrechts op zijn routine en pakte mede daardoor de vierde set. In de vijfde en beslissende set kreeg Nentjes nog kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar de Belg was hem steeds net de baas.