Davy Pröpper en Jeffrey Bruma balen na de 4-3 van de Verenigde Staten in het oefenduel met Oranje in 2015 ANP
Oranje

De voorbereiding van het Nederlands elftal op het EK volgende zomer begint steeds meer vorm te krijgen. Op donderdag 26 maart oefent de ploeg van Ronald Koeman tegen de Verenigde Staten. Eerder werd al bekend dat Spanje drie dagen later, op zondag 29 maart, de tegenstander zal zijn in een vriendschappelijk duel de Johan Cruijff Arena.

De Verenigde Staten staan onder leiding van Gregg Berhalter, zelf oud-speler van onder meer PEC Zwolle, Sparta en Cambuur. Chelsea-speler Christian Pulisic is de blikvanger van de Amerikaanse ploeg, die deze zomer de finale van de Gold Cup met 1-0 verloor van aartsrivaal Mexico.

Ajacied Sergiño Dest in het shirt van de Verenigde Staten Pro Shots

Ook Ajacied Sergiño Dest maakte dit najaar zijn debuut voor de Amerikaanse ploeg en kan dus in maart al tegen zijn tweede vaderland aantreden.

Vier keer winst, één vreemde nederlaag

Oranje en Team USA troffen elkaar in het verleden vijf keer. De laatste keer, op 5 juni 2015 in Amsterdam, waren de Amerikanen met 3-4 te sterk voor Oranje. De vier ontmoetingen daarvoor - tweemaal thuis en twee keer op Amerikaanse bodem - eindigden in het voordeel van Nederland.

STER reclame