NOS NieuwsAangepast

Uitgebrande bestelbus was vluchtauto van moordenaars Amstelveen

De politie gaat ervan uit dat de uitgebrande bestelbus die gisteren in Duivendrecht werd gevonden, de vluchtauto was die werd gebruikt na de moord in Amstelveen, eerder die middag.

Het schietincident, op een parkeerplaats bij een sportschool. kostte het leven aan een 39-jarige man. Een 4-jarig kind dat op de achterbank van de auto zat, bleef ongedeerd.

De politie bevestigt dat het slachtoffer Rachid Kotar was, wat Het Parool gisteren al schreef. Kotar is nooit veroordeeld, maar maakte volgens de krant deel uit van een bende die al jaren in conflict is met de groep rond de gezochte crimineel Ridouan Taghi.

Geblindeerd

De daders hebben op hun vlucht gebruikgemaakt van een oud-model Volkswagen Transporter. De bestelbus had geblindeerde achterruiten en valse kentekenplaten. Ongeveer twintig minuten na de schietpartij werd het voertuig brandend aangetroffen in Duivendrecht.

De politie wil graag getuigen spreken die de bestelbus hebben zien rijden voor en na het schietincident en toen de bus in brand werd gestoken.

Niet meer moorden

De moord is al zeker de achtste liquidatie in de regio Amsterdam dit jaar. Toch ligt het aantal slachtoffers niet hoger dan vorig jaar. Wel zijn afrekeningen volgens de politie steeds zichtbaarder op straat.

Het aantal moorden in de rest van Nederland lijkt dit jaar ook niet hoger uit te komen, zegt Eric Slot van de site Moordatlas.nl, die het dodelijk geweld in Nederland bijhoudt.

Hij telde tot nu toe 105 slachtoffers, tegenover 109 vorig jaar. Het Centraal Bureau voor de Statistiek registreert al jaren een daling in het aantal moorden, op een piek in 2017 na.

Man (39) doodgeschoten in Amstelveen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl