Lois Abbingh
NOS Sport

De sport van vrijdag bij de NOS

De belangrijkste sportevenementen waar de NOS vandaag verslag van doet, vinden beide plaats in Japan, maar wel ruim 800 kilometer uit elkaar.

In Kumamoto spelen de Nederlandse handbalsters de halve finale op het WK tegen Rusland. De wedstrijd begint om 9.30 uur en is rechtstreeks te volgen via een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app. Ook is het duel te volgen via flitsen op NPO Radio 1.

Een samenvatting is te zien in het sportgedeelte in het NOS Journaal om 13.00 uur en in het Sportjournaal (18.45 uur, NPO 1).

Laatste wereldbeker schaatsen voor Kerst

De langebaanschaatsers zijn in Nagano voor de vierde wereldbeker van het seizoen. Het is voor de Nederlanders de laatste wedstrijd voor de belangrijke KPN NK afstanden, waar tussen Kerst en Oud & Nieuw startbewijzen voor de WK afstanden zijn te verdienen.

Kjeld Nuis, Thomas Krol en Ireen Wüst laten de wedstrijden in Japan aan zich voorbij gaan, maar onder anderen Dai Dai Ntab, Kai Verbij en Ronald Mulder zijn wel van de partij.

Alle afstanden zijn vanaf acht uur 's ochtends live te volgen via een stream op NOS.nl en in de NOS-app. De samenvattingen zijn vanaf 16.00 uur te zien op NPO 1.

Het programma van vrijdag in Nagano

Verder begint de zeventiende speelronde van de eredivisie vanavond in Friesland met de wedstrijd sc Heerenveen-Willem II. Het duel begint om 20.00 uur. Via een liveblog op de site en de app en flitsen op NPO Radio 1 is de wedstrijd te volgen.

In Eredivisie op vrijdag is een samenvatting van de wedstrijd te zien, net als voorbeschouwingen op de twee toppers van aanstaande zondag: AZ-Ajax en Feyenoord-PSV.

De voorbereidingen daarop - en alle andere wetenswaardigheden van speelronde 17 - zijn ook al eerder op de dag te volgen in het liveblog Warming-Up op NOS.nl en in de app.

  • NOS
    Het programma van speelronde 17
  • NOS
    De stand in de eredivisie na speelronde 16

De uitzendingen van vrijdag

09.00 Liveblog: halve finale WK handbal met Oranje NOS.nl en NOS-app
12.00 uur Liveblog: Warming-Up NOS.nl en NOS-app
13.10 uur Sport in Lunchjournaal NPO 1
16.00 uur Studio Sport: wereldbeker schaatsen NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.25 uur Studio Sport: eredivisie op vrijdag NPO 1
22.40 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl