NOS Nieuws

Een van Amerika's duurste huizen verkocht voor 150 miljoen

Een huis in Los Angeles, in de wijk Bel Air, is verkocht voor zo'n 150 miljoen dollar (134 miljoen euro). Het gaat volgens Amerikaanse media om de hoogste verkoopprijs die in Californië ooit voor een huis is betaald.

De koper is Lachlan Murdoch, de zoon van media-magnaat Rupert Murdoch. Hij is nu de eigenaar van een chateau uit 1930, opgetrokken uit kalksteen en gebouwd in de Franse neoklassieke stijl.

Het huis beslaat 2300 vierkante meter, heeft 18 slaapkamers, 24 badkamers, een zwembad, een tennisbaan en panoramisch uitzicht over de Stille Oceaan. Er zijn parkeerplekken voor 40 auto's en een kelder met plaats voor 12.000 wijnflessen. Rondom het huis ligt een landgoed van zo'n 42.000 vierkante meter.

Het huis heeft de bijnaam "Chartwell" en wordt door de makelaar omschreven als "de ultieme trofee en een legende die door generaties wordt gekoesterd". Het huis geniet enige bekendheid omdat het fungeerde in de populaire sitcom The Beverly Hillbillies. Ook woonde oud-president Ronald Reagan ooit in een bijgebouw op het landgoed.

Neem hier een kijkje in het huis:

Chartwell heeft te koop gestaan voor 245 miljoen dollar en later 195 miljoen dollar. Murdoch lijkt dus stevig te hebben onderhandeld om er uiteindelijk zo'n 150 miljoen dollar voor te hebben neergelegd. En alhoewel het huis een van 's werelds hoogste aankoopprijzen heeft, zijn er andere optrekjes die nog meer moeten opbrengen.

Een paar maanden terug werd bijvoorbeeld een Franse villa aan de Côte d'Azur voor 200 miljoen euro verkocht. In Gateway in de staat Colorado ligt nog altijd een landgoed van de oprichter van Discovery Channel dat 279 miljoen dollar (249 miljoen euro) moet opbrengen.

Toch is er één huis dat boven alle anderen uitstijgt. Een mansion in de wijk Bel Air in Los Angeles met de veelzeggende naam "The One" heeft een vraagprijs van maar liefst 500 miljoen dollar (447 miljoen euro). Het huis ligt op een heuvel, heeft rondom het huis een vrij uitzicht, vijf zwembaden, een theater, een bowlingbaan en een eigen nachtclub.

Bekijk hieronder beelden van The One:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl