Sifan Hassan na haar wereldtitel op de 1.500 meter in Doha Pro Shots

Sifan Hassan is opnieuw uitgeroepen tot beste Nederlandse atleet van het afgelopen jaar. Dat gebeurde op het jaarlijkse Atletiekgala. Hassan was vorig jaar ook al de beste bij de verkiezing waarin geen onderscheid wordt gemaakt tussen mannen en vrouwen.

De 26-jarige atlete Hassan liep het afgelopen jaar verschillende Europese records, vestigde een wereldrecord op de Engelse mijl, won op de 1.500 en 5.000 meter de Diamond League-finale en werd als eerste atlete in Doha wereldkampioene op zowel de 1.500 als 10.000 meter.

Geen WK indoor, wel halve marathon

Hassan maakte op het gala bekend dat ze niet meedoet aan de WK indoor, maar kiest voor het WK halve marathon, in maart in Polen. De atlete is in het bezit van het Europees record op de afstand van 21,1 kilometer: 1.05,15.

Dafne Schippers verklaarde vorige week eveneens dat ze zal ontbreken bij de WK indoor. Zij richt zich qua voorbereiding op de Olympische Spelen, volgend jaar zomer.

Bekijk hieronder hoe Hassan de historische dubbel greep op de WK in Doha:

Hassan had bij de verkiezing van de Atletiekunie concurrentie van hordeloopster Nadine Visser (goud op de 60 meter bij de EK indoor), sprinter Joris van Gool (brons op de 60 meter bij de EK indoor) en para-atleet Ronald Hertog (goud 200 meter bij de WK para-atletiek).

"Maar Sifan Hassan zweeft daar weer boven", aldus voorzitter Kamiel Maase van de vakjury. "Haar bizarre veelzijdigheid maakt haar tot een van de beste atletes ter wereld."

Ook nog in race voor Sportvrouw 2019

De verkiezing is de eerste die Hassan dit jaar wint. Ze greep eerder naast de eretitels bij de verkiezingen voor beste atlete van de wereld en beste atlete van Europa.

Hassan maakt volgende week ook nog kans om tot Sportvrouw van het Jaar te worden gekozen op het jaarlijkse Sportgala.

STER reclame