ANP
NOS Voetbal

Laatste restje Europese hoop Feyenoord vervlogen na verlies bij FC Porto

Feyenoord is er niet in geslaagd om de zestiende finales van de Europa League te bereiken. Het afsluitende groepsduel met FC Porto ging met 3-2 verloren.

Voor Feyenoord was de opdracht in Portugal simpel: winnen en vervolgens hopen op een zege van Rangers op Young Boys. Dat laatste gebeurde ook niet, want de Schotten incasseerden in de slotfase de gelijkmaker: 1-1.

Pro Shots
Nick Marsman

Na ruim een kwartier spelen in het regenachtige Porto leek de situatie al uitzichtloos voor de ploeg van trainer Dick Advocaat. Doelman Nick Marsman ging niet vrijuit bij een schot van Luis Díaz en tot overmaat van ramp maakte Tyrell Malacia kort daarna een eigen doelpunt.

Binnen een mum van tijd stond het echter weer gelijk. Eerst kopte Eric Botteghin raak uit een corner en vervolgens rondde Sam Larsson, vervanger van Nicolai Jørgensen, een voorzet van Malacia af.

Eindstand groep G

1. FC Porto 6-10
2. Rangers 6-9
3. Young Boys 6-8
4. Feyenoord 6-5

Omdat Rangers niet veel later op 1-0 kwam tegen Young Boys, had Feyenoord op dat moment nog maar één treffer nodig om de laatste 32 te bereiken in de Europa League.

Die hoop werd snel de grond ingeboord door Porto, met opnieuw een negatieve hoofdrol voor Marsman. De sluitpost verwerkte een inzet van Otávio maar half, waarna Tiquinho Soares met behulp van de paal de bal het laatste zetje gaf.

Paal

In de tweede helft gebeurde er lange tijd vrij weinig, tot twintig minuten voor tijd. Een voorzet van Luis Sinisterra belandde via ex-Twente-speler Jesús Corona (omgeturnd tot rechtsback) en Jens Toornstra op de paal.

Twee goals in het laatste kwartier was een brug te ver voor Feyenoord, hoewel dat door het resultaat in Glasgow toch niets zou hebben uitgemaakt. De Rotterdammers sloten groep G als laatste af, met vijf punten, en treffen zondag PSV in de competitie.

"We hadden de mogelijkheid om de wedstrijd naar onze hand te zetten. We krijgen twee honderd procent kansen, die moet je benutten", aldus Advocaat na afloop.

Bij middenvelder Leroy Fer overheerste de teleurstelling. "We geven de goals te gemakkelijk weg. Daarna herstelden we ons goed."

"In de tweede helft hebben we bij vlagen goed voetbal laten zien en creëerden we kansen. Dan is het extra zuur dat je ze er niet inschiet. Maar we kunnen met een positief gevoel vooruitkijken naar zondag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl