Arsenal viert feest na een treffer

Arsenal helpt Frankfurt, Gladbach geveld in slotfase door ploeg Elia

Een nauwelijks imponerend Arsenal heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de zestiende finales van de Europa League. Op bezoek bij Standard Luik werd het 2-2. Daardoor wist ook Eintracht Frankfurt zich verzekerd van overwintering, ondanks een nederlaag in eigen huis.

Arsenal was nog niet helemaal zeker van de laatste 32. De Londenaren gingen op bezoek bij Standard Luik, dat met minimaal 5-0 moest winnen om te stunten. Of de Belgen zouden bij (een minder grote) winst moeten hopen op een verlies van Eintracht Frankfurt tegen Vitória Guimarães.

Standard Luik nam brutaal een 2-0 voorsprong door goals van Samuel Bastien en Selim Amallah. Pas in de slotfase liet Arsenal iets van zich horen. Alexandre Lacazette en Bukayo Saka zorgden voor een 2-2 eindstand.

Dat bleek uiteindelijk zuur voor de Belgen, want Eintracht Frankfurt leed in eigen huis een onverwachte 2-3 nederlaag.

Een teleurgestelde Konstantinos Laifis van Standard Luik na de wedstrijd

De Duitsers kwamen vroeg op achterstand door een doelpunt van Rochinha, al ging daar wel een overtreding op Sebastian Rode aan vooraf. Omdat er nog geen VAR in de Europa League is, bleef de treffer staan.

Na iets meer dan een halfuur viel de gelijkmaker. Danny Da Costa kopte richting het doel van Miguel Silva, die vervolgens opzichtig blunderde. Nog voor rust maakte Daichi Kamada er 2-1 van.

In de tweede helft bezorgden Almoatasembellah Ali Mohamed en Marcus Edwards de Portugezen de overwinning.

Gladbach geveld in slotminuut

Borussia Mönchengladbach werd in groep J uitgeschakeld door een doelpunt in de negentigste minuut van het Basaksehir van Eljero Elia. Enzo Crivelli velde het vonnis en hielp Besiktas daarmee aan een cruciale zege (2-1) in Duitsland.

Oscar Wendt baalt na de uitschakeling met Mönchengladbach in de Europa League

In groep B plaatsten Malmö FF en FC Kopenhagen zich voor de volgende ronde. Het onderlinge duel in Denemarken eindigde in 1-0 voor de Zweden. Dinamo Kiev, dat niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Lugano, is uitgeschakeld.

FC Basel en Getafe stromen door vanuit groep C. De Zwitsers versloegen Trabzonspor met 2-0, terwijl Getafe het cruciale duel met Krasnodar (met Tonny Vilhena) in zijn voordeel besliste: 3-0.