Brugge-aanvoerder Ruud Vormer in actie tegen Real Madrid
NOS Voetbal

Bayern pakt puntenrecord met debutant Zirkzee, Brugge overwintert

Club Brugge heeft in groep A van de Champions League deelname aan de Europa League afgedwongen. De Belgen verloren weliswaar thuis met 3-1 van Real Madrid, maar door de 5-0 oorwassing van Galatasaray bij Paris Saint-Germain bleven ze derde.

Voor Brugge was de buit binnen toen PSG al na een half uur op 2-0 was gekomen, maar het wilde meer. Voor rust kon de ploeg van captain Ruud Vormer ook goed mee met Real en werd een treffer van Emmanuel Dennis afgekeurd.

Kort na rust maakte Rodrygo 0-1 met een schuiver, maar niet veel later krulde de sterke Hans Vanaken de 1-1 binnen. Toch pakte het Real van Zinedine Zidane, die ooit bij Club stage liep, de winst. Vinícius Júnior (met een intikker) en Luka Modric (knap schot) brachten de eindstand op 1-3.

Voor Paris Saint-Germain, dat net als Real al zeker was van de volgende ronde, verzorgden Mauro Icardi, Pablo Sarabia, Neymar, Kylian Mbappé en Edinson Cavani (uit een strafschop) de productie.

Eindstand groep A

gesp-ptn doelcijfers
1. Paris Saint-Germain * 6-16 17-2
2. Real Madrid * 6-11 14-8
3. Club Brugge ** 6-3 4-12
4. Galatasaray 6-2 1-14
* naar achtste finales, ** naar Europa League

In groep B stonden Bayern München en Tottenham Hotspur vast als de nummers één en twee. Olympiakos won op de valreep thuis met 1-0 van Rode Ster Belgrado en mag als nummer drie door in de Europa League.

Tomané miste voor rust een penalty voor Rode Ster; hij knalde tegen de lat. Aan de andere kant raakte Youssef El-Arabi na rust de paal, maar de Marokkaan schoot in de slotfase de sterkere Grieken na een handsbal vanaf de stip naar 1-0.

Bayern in stijl

Bayern sloot een groepsfase met louter zeges in stijl af. Het won thuis met 3-1 van Tottenham, dat er genadiger afkwam dan in Londen (2-7).

Joshua Zirkzee maakt tegen Tottenham zijn debuut voor Bayern München

Kingsley Coman maakte voor rust de 1-0, Ryan Sessegnon de 1-1 en invaller Thomas Müller de 2-1. Philippe Coutinho, die voor de pauze net als Serge Gnabry het aluminium had geraakt voor de Duitse ploeg, tekende in de tweede helft voor de 3-1.

Het is pas de zevende keer dat een club de volle buit pakt in de groepsfase van de Champions League. Voor Bayern, waar de 18-jarige Schiedammer Joshua Zirkzee kort voor tijd zijn debuut maakte, was het voor het eerst dat het na zes duels op achttien punten uitkomt.

Eindstand groep B

gesp-ptn doelcijfers
1. Bayern München * 6-18 24-5
2. Tottenham Hotspur * 6-10 18-14
3. Olympiakos ** 6-4 8-14
4. Rode Ster Belgrado 6-3 3-20
* naar achtste finales ** naar Europa League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl