João Félix heeft Atlético Madrid op het juiste spoor gezet: 1-0
NOS Voetbal

Atlético meldt zich als laatste voor achtste finales Champions League

Atlético Madrid heeft zich naast Juventus, dat zich al zeker wist van de winst in groep D, geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. De tweevoudig finalist, die ook een keer in de eindstrijd van de Europacup 1 stond, had aan de 2-0 zege op Lokomotiv Moskou meer dan voldoende.

Bayer Leverkusen had de Spaanse ploeg nog kunnen achterhalen, maar dan hadden de mannen van trainer Peter Bosz om te beginnen thuis moeten winnen van Juventus.

Paal brengt redding

Dat bleek een te zware opgave, al was Moussa Diaby in de elfde minuut bijna succesvol met een verrassende uithaal. De paal bracht redding voor de Italianen, die op hun beurt via Cristiano Ronaldo en Gonzalo Higuaín gevaarlijk waren in de eerste helft.

Juventus-speler probeert een schot van Moussa Diaby van Bayer Leverkusen te blokken

Een kwartier voor tijd pikte Ronaldo zijn goaltje mee na knap voorbereidend werk van Paulo Dybala. De Portugees had de bal voor het intikken. In de extra tijd was ook Higuaín nog trefzeker voor Juventus, opnieuw op aangeven van Dybala. Leverkusen wacht nu een Europees vervolg in de Europa League.

Droomstart Atlético

Atlético beleefde tegen Lokomotiv Moskou, dat groepsfase begon met een overwinning in Leverkusen maar daarna geen potten meer kon breken, een droomstart. Al na twee minuten mocht Kieran Trippier vanaf elf meter aanleggen na een overtreding van doelman Anton Kotsjenkov. De Engelsman trof echter de paal.

Na een onnodige handsbal kreeg de thuisclub na een dik kwartier opnieuw een strafschop en ditmaal nam João Félix plaats achter de bal. De 20-jarige Portugees hield het hoofd wel koel: 1-0. Atlético hield de druk op de ketel en maakte via Álvaro Morata ook een tweede treffer, maar de VAR had buitenspel geconstateerd.

Felipe viert op geheel eigen wijze zijn 2-0 voor Atlético Madrid

De 2-0 kwam er in de 54ste minuut alsnog toen Felipe een voorzet van Koke knap in één keer verlengde en achter Kotsjenkov werkte. Daarmee was de buit binnen voor de thuisploeg, die verder niet meer aandrong.

Eindstand groep D

gesp-ptn doelcijfers
1. Juventus * 6-16 12-4
2. Atlético Madrid * 6-10 8-5
3. Bayer Leverkusen ** 6-6 5-9
4. Lokomotiv Moskou 6-3 4-11
* naar achtste finales, ** naar Europa League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl