Slot gaat geen spelers sparen: 'We willen eerste worden in de poule'

"Iedereen roept: dit is een mooie week voor AZ. Maar ik zeg: nee, dit kán een mooie week worden voor AZ." Arne Slot is stellig aan de vooravond van de duels met Manchester United en Ajax.

"Het feit dat we tegen deze clubs spelen is voor ons niet bijzonder", zegt de AZ-trainer tegen NH Sport. "Het is pas bijzonder als we beide wedstrijden tot een goed resultaat brengen."

AZ is wat Slot betreft dus niet naar Manchester afgereisd om alleen maar de ogen uit te kijken op Old Trafford. En net zo min is hij van plan om spelers rust te geven, ook al is overwintering in de Europa League al zeker.

"We willen eerste worden in de poule en dan moeten we winnen. Daarom spelen we met onze beste elf. Veel mensen zullen dan de wedstrijd van zondag tegen Ajax aanhalen, maar wij zijn in staat om twee keer in de week top te zijn."

Herstelde Vlaar nog niet in de basis

Voor Ron Vlaar komt de wedstrijd nog net iets te vroeg om vanaf het begin te spelen. De ervaren verdediger is weliswaar hersteld van zijn kuitblessure, maar hij mist nog ritme.

Slot: "Deze wedstrijd wordt waarschijnlijk op een hoge intensiteit gespeeld, dan zou het ontzettend onverstandig zijn om hem op te stellen. Maar hij kan wel invallen."

Eigen spel

De heenwedstrijd in Den Haag eindigde in 0-0. Hoewel Manchester United toen niet in de allersterkste formatie aantrad, was dat wel een prestatie waar Slot met een trots gevoel op terugkijkt.

"Vooral omdat we in staat waren om tegen zo'n club ons eigen spel te spelen. Sterker nog: het was niet onverdiend geweest als wij die wedstrijd gewonnen hadden. Maar voor 65.000 toeschouwers op Old Trafford is natuurlijk wel wat anders."

Ole Gunnar Solskjaer verliet Den Haag met een punt tegen AZ AFP

Geen twijfels bij United

Tegenstander Manchester United is na een moeizaam begin van het seizoen bezig aan een goede serie. De ploeg van Ole Gunnar Solksjaer verloor in de Premier League al ruim een maand niet meer en was zaterdag met 2-1 te sterk voor stadgenoot Manchester City.

"We hebben een moeilijke fase gehad, maar twijfels zijn er nooit geweest", zegt Solskjaer de avond voor de ontmoeting met AZ. "We wisten al dat we goed bezig waren, alleen moet het bewijs dan nog wel geleverd worden met goede resultaten."

De Noor kan tegen AZ nog niet beschikken over Paul Pogba. De Fransman heeft last van een enkel, maar komt mogelijk voor de jaarwisseling nog in actie. Jesse Lingard is evenmin fit genoeg om te spelen. Nemanja Matic is waarschijnlijk wel weer van de partij.

STER reclame