NOS Sport

De sport van maandag bij de NOS

Het wereldantidopingbureau WADA neemt vandaag in Lausanne een beslissing over een mogelijke schorsing van Rusland voor vier jaar van het internationale sporttoneel.

Uitsluiting zou betekenen dat Rusland niet kan deelnemen aan de Olympische Spelen van Tokio in 2020 en de Winterspelen in Peking in 2022. Ook zouden de Russen de komende jaren geen sportevenementen mogen organiseren of meedoen aan wereldkampioenschappen. Het besluit valt naar verwachting rond 13.30 uur.

In de uitzending van het Sportjournaal (vanaf 18.45 uur op NPO 1) is er aandacht voor het besluit van het WADA.

Ajax richting Valencia

Ajax bereidt zich voor op het cruciale Champions League-duel met Valencia, dinsdagavond in de Johan Cruijff Arena. De Amsterdammers trainen vanmiddag voor het laatst en geven ook een persconferentie.

Een reportage daarover is te zien in het Sportjournaal en in het sportgedeelte van Nieuwsuur (vanaf 22.40 uur op NPO 2).

Ajax-trainer Erik ten Hag (r) en Hakim Ziyech

Voor die tijd zijn de handbalsters al in actie gekomen. Oranje speelt bij het WK handbal in Japan om 10.00 uur tegen Denemarken. Dat is een duel dat moet worden gewonnen, wil Nederland zich op eigen kracht plaatsen voor de halve finales.

Een samenvatting van die wedstrijd is te zien in het Lunchjournaal (vanaf 13.10 uur op NPO 1) en in het Sportjournaal.

Sportforum en podcast

Op NPO Radio 1 begint om 20.30 uur het Sportforum in Langs de Lijn En Omstreken. Dit keer nemen Simon Zwartkruis (Voetbal International), onderzoeksjournalist Marco Knippen en handbalcommentator Richard van der Made de week door.

In de loop van de middag verschijnt ook de Voetbalpodcast, waarin NOS-commentatoren de afgelopen speelronde in de eredivisie bespreken.

De uitzendingen van maandag 9 december

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl