Opnieuw WK-goud voor Bekkering en Duetz

Annette Duetz en Annemiek Bekkering hebben op het WK in het Nieuw-Zeelandse Auckland opnieuw de wereldtitel veroverd in de 49erFX-klasse.

Het zeilduo begon de afsluitende medalrace als koploper, met een voorsprong van twee punten op olympisch kampioenen Martine Grael en Kahena Kunze. Een derde plaats bleek voldoende voor titelprolongatie. De Braziliaanse Grael en Kunze werden slechts negende in de medalrace.

Wind en golven

"Supertof om twee keer op rij wereldkampioen te worden", aldus Bekkering. "Het is een heel spannende week geweest, met heel wisselende resultaten. Vandaag stond er best veel wind en golven, maar we hebben ons eigen plan gevolgd."

Bekkering en Duetz: 'Supertof om weer wereldkampioen te worden'

De 28-jarige Bekkering en 26-jarige Duetz, die in mei ook al Europees kampioen werden, waren al zeker van deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. "Natuurlijk zijn er altijd nog verbeterpunten", vertelde Bekkering. "Maar, dit geeft zeker wel vertrouwen richting Tokio."

Het andere Nederlandse duo dat in actie kwam in de 49erFX-klasse, Odile van Aanholt en Cecile Janmaat, kon zich op de slotdag niet verbeteren en eindigden als tiende.

Olympisch ticket voor 49er-klasse

Bart Lambriex en Pim van Vugt haalden op het WK een olympisch ticket binnen voor Nederland. Al voor de medalrace was het startbewijs voor Nederland veilig. "We hadden nooit verwacht zo goed te eindigen", vertelde Lambriex na de medalrace. Het duo eindigde als achtste en heeft daarmee een halve nominatie van NOC*NSF binnen.

Scoren Lambriex en Van Vugt op een van de volgende grote toernooien nog een keer een top 8-notering, dan mag het duo zelf in Tokio varen. "Wij zijn ineens heel eind op weg naar de Spelen."

STER reclame