Feyenoord-trainer Dick Advocaat gaat vandaag op bezoek bij Vitesse ANP

Het is een zeer diverse sportdag vandaag bij de NOS. Op het programma staan onder andere eredivisievoetbal, WK handbal, wereldbekerwedstrijden schaatsen en shorttrack en de slotdag van de Europese kampioenschappen kortebaan.

In de eredivisie staan nog vier wedstrijden op het programma. Om 12.15 uur trappen Vitesse en Feyenoord de eredivisiezondag af. FC Groningen-FC Utrecht en RKC Waalwijk-sc Heerenveen beginnen om 14.30 uur en Sparta Rotterdam en Heracles Almelo sluiten om 16.45 uur speelronde 16 af.

Alle duels zijn rechtstreeks te volgen via Langs de Lijn op NPO Radio 1 (vanaf 14.00 uur) en via een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app. Samenvattingen volgen vanaf 19.00 uur in Studio Sport Eredivisie op NPO 1.

De eredivisiezondag eindigt met Studio Voetbal (vanaf 22.22 uur op NPO 1), waarin onder anderen Willem II-trainer Adrie Koster te gast is.

Er is meer dan voetbal. Vrijdag stuntten de Nederlandse handbalvrouwen nog met een overwinning op Noorwegen, vandaag begint Oranje als koploper aan de hoofdronde van het WK handbal. De vrouwen nemen het om 10.00 uur op tegen de nummer twee in de groep: Duitsland.

Jessy Kramer en Estavana Polman vieren feest na de gewonnen wedstrijd op Noorwegen ANP

Een samenvatting van de wedstrijd is vanaf 13.10 uur te zien in Studio Sport op NPO 1. In die uitzending is er verder aandacht voor de wereldbekerwedstrijden schaatsen in het Kazachse Nur-Sultan. Op het programma staan de 1.500 meter voor vrouwen en mannen en de ploegenachtervolging (voor vrouwen en mannen).

EK zwemmen

Ook daarna aan live sport geen gebrek. Op de slotdag van de EK kortebaan komen vijf Nederlandse zwemmers in actie: Valerie van Roon, Kyra Toussaint, Femke Heemskerk, Tamara van Vliet en Joeri Verlinden.

Tot nu toe behaalde Nederland tien medailles op het toernooi in Glasgow (vijf keer goud, één keer zilver en vier keer brons), of daar nog meer plakken bijkomen, ziet en hoort u vanaf 18.00 uur in de finales op radio en tv.

De uitzendingen van zondag 8 december

Tijd Wat? Waar?
12.00 uur Liveblog eredivisie: speelronde 16 NOS.nl en NOS-app
12.55 uur WB schaatsen Nur-Sultan NOS.nl en NOS-app
13.10 uur Studio Sport met o.a. WB schaatsen en EK veldlopen NPO 1, NOS.nl en NOS-app
13.30 uur EK veldlopen NOS.nl en NOS-app
14.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
18.00 uur EK zwemmen kortebaan NOS.nl en NOS-app
18.10 uur Studio Sport met o.a. EK zwemmen NPO 1, NOS.nl en NOS-app
19.00 uur Studio Sport Eredivisie NPO 1, NOS.nl en NOS-app
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.20 uur Studio Voetbal NPO 1, NOS.nl en NOS-app

STER reclame