Vrouwelijke betogers in de Libanese hoofdstad Beiroet EPA

In de Libanese hoofdstad Beiroet hebben vrouwen actie gevoerd tegen seksuele intimidatie en voor vrouwenrechten. Ze trokken in een protestmars van de American University of Beiroet, in het westen van de stad, naar het Riad Al Solh-plein, in het centrum.

Een van hun eisen is dat kinderen die Libanese vrouwen krijgen met een niet-Libanees het recht hebben op het Libanese staatsburgerschap. Met hun protest willen ze "een boodschap afgeven", zegt een van hen tegen persbureau AP.

Tijdens het protest stak een man zichzelf in brand. Waarom hij dat deed, is niet duidelijk. Omstanders blusten het vuur:

Man steekt zichzelf in brand bij demonstratie Libanon

Libanon stond de afgelopen tijd in het teken van massale demonstraties. Tienduizenden mensen eisten het vertrek van verschillende politieke leiders. De protesten begonnen toen de regering van premier Hariri nieuwe belastingen voorstelde, als onderdeel van forse bezuinigingen.

De regering stapte uiteindelijk eind oktober op. In die regering zaten vier vrouwelijke ministers, het hoogste aantal in Libanon ooit.

STER reclame