Hoofd van het Russische antidopingbureau Joeri Ganoes
NOS Sport

Hoofd Russisch antidopingbureau: 'Alle atletiekcoaches moeten weg'

Er moet serieuze veranderingen in de Russische sport worden doorgevoerd. Dat is de uitgesproken mening van het hoofd van het Russische antidopingbureau Rusada, Joeri Ganoes.

"Alle nationale atletiekcoaches moeten weg. Ze werken niet alleen inactief, maar ook destructief. Ze moeten gewoon weg", aldus Ganoes, die ook van mening is dat het tijd wordt dat president Vladimir Poetin de regie neemt in de noodzakelijke cultuuromslag in de Russische sport. "We moeten niet wachten op vergeving, maar zelf actie ondernemen."

WADA-besluit

De uitspraken van Ganoes komen vier dagen voor het wereldantidopingbureau WADA een besluit neemt over een mogelijke schorsing van vier jaar voor Rusland als gevolg van aanhoudende overtredingen van de dopingreglementen.

WADA vergadert maandag in Lausanne over het eerdere advies van een onafhankelijke commissie om Rusland uit te sluiten. Rusland loopt het risico de komende vier jaar niet aan de Olympische Spelen en wereldkampioenschappen te mogen deelnemen. Schone Russische atleten zouden in dat geval wel onder neutrale vlag kunnen uitkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl