Adam Webster wordt geknuffeld na zijn goal voor Brighton

Arsenal verliest van Brighton en heeft lek nog lang niet boven

De crisis bij Arsenal houdt, ondanks het recente vertrek van coach Unai Emery, voorlopig aan. De Londenaren gingen op eigen veld met 2-1 onderuit tegen Brighton & Hove Albion en staan nu tiende in de Premier League.

Interim-trainer Freddie Ljungberg zag Arsenal in de eerste helft stuntelen. De bezoekers, met Davy Pröpper in de basis, kwamen vlak voor rust dan ook verdiend op voorsprong via Adam Webster.

Arsenal herstelde zich na de pauze en de gelijkmaker viel al snel. Alexandre Lacazette zag zijn inzet na een corner bij de tweede paal binnen vallen.

David Luiz in duel met Aaron Connolly

Arsenal dacht vervolgens de leiding te nemen, maar de treffer van David Luiz werd na bestudering van tv-beelden terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Uit een van de spaarzame aanvallen in de tweede helft wist Brighton toch toe te slaan. Tien minuten voor tijd kopte Neal Maupay raak, waardoor Arsenal voor de zevende keer op rij niet wist te winnen in de competitie.

Eerder op de avond zegevierde Newcastle United met 2-0 bij Sheffield United.