Acht wintersporters geven ons dit seizoen een kijkje in de keuken. Hoe trainen ze, waar wonen ze en wat doen ze in hun vrije tijd? Het is te volgen op het YouTube-kanaal van NOS Sport.

Deze week in aflevering drie van de serie: schaatsers Antoinette de Jong en Thomas Geerdinck en paralympisch zitskiër Jeroen Kampschreur.

Geerdinck is apetrots op zijn verbouwde motor, maar er is één probleempje: de knipperlampjes. "Die knipperen niet. Daar moet ik nog wat op verzinnen."

De Jong knippert met haar ogen in het Italiaanse Collalbo, de plek waar ze in januari Europees kampioene allround werd. Nu werkt ze zich in het zweet tijdens een trainingskamp. "Mooi om hier terug te komen en mooi om hier weer te kunnen schaatsen."

Keiharde piste

Niet ver van Collalbo, om precies te zijn in Pfelders, bereidt Kampschreur zich voor op zijn eerste wedstrijd. Een keiharde piste kan hem wel bekoren. "Dat vind ik onwijs lekker."

De zogenoemde Wintersquad bestaat verder uit schaatser Dai Dai Ntab, de shorttrackers Lara van Ruijven en Jasper Brunsmann, snowboarder Niek van der Velden en kunstrijdster Niki Wories.

Bekijk hier aflevering twee, met Van Ruijven, Wories en Ntab:

Bekijk ook de eerste aflevering, met De Jong, Van der Velden en Geerdinck:

Bekijk hier de introductie-aflevering van Wintersquad:

STER reclame