Voor de kust van West-Afrika is een boot met migranten gekapseisd. Daarbij zijn zeker 58 mensen om het leven gekomen, meldt de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) van de Verenigde Naties.

Het schip voer op de Atlantische Ocean vlak voor de kust van Mauritanië, toen het door een nog onbekende oorzaak schipbreuk leed en zonk.

Volgens Laura Lungarotti van de IOM hebben 83 migranten de scheepsramp overleefd. Zij wisten zwemmend de kust te bereiken. Aan hen wordt medische hulp gegeven.

Lungarotti zegt dat het gaat om migranten afkomstig uit Gambia. De boot was daar vorige week vertrokken. Aan boord waren ten minste 150 mensen. Onder de slachtoffers zijn ook vrouwen en kinderen.

Het gaat om het dodelijkste incident met een migrantenboot in het gebied in jaren. De gevaarlijke zeeroute van West-Afrika naar Europa was voorheen een belangrijke route voor Afrikaanse migranten die een beter bestaan wilden opbouwen. De route is minder populair geworden sinds Spanje het aantal patrouilles heeft uitgebreid, halverwege het vorige decennium.

STER reclame