1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
DWDD
NOS Nieuws

Maarten van der Weijden organiseert Elfstedenzwemtocht voor BN'ers

Er komt volgend jaar een nieuwe Elfstedenzwemtocht. Van 28 tot en met 31 augustus wisselen BN'ers elkaar af om de tocht in estafette te volbrengen. Claudia de Breij, Syb van der Ploeg, Kay van der Kooi en René en Natasja Froger hebben al toegezegd.

De estafettetocht is een idee van langeafstandszwemmer Maarten van der Weijden die dit jaar in zijn eentje de bijna 200 kilometer langs de Friese steden van de Elfstedentocht aflegde. Daarmee haalde hij 6,5 miljoen euro op voor kankeronderzoek.

'Slome schoolslagzwemmer'

Komend jaar zwemt hij in principe zelf niet mee. "Ik ga coachen, maar als het nodig is dan spring ik het water in en dan sleur ik ze door het water heen want we moeten het gewoon halen", zei hij in De Wereld Draait Door.

Tijdens die uitzending ging ook presentator Matthijs van Nieuwkerk voor de bijl. Hij zwemt mee, hoewel hij naar eigen zeggen "een slome schoolslagzwemmer" is.

'Iedereen zwemt de slag en het tempo dat hij kan'

"Iedereen zwemt de slag en het tempo dat hij kan", zei van der Weijden. "En als jij het fijner vindt dat ik naast jou kom zwemmen, dan gaan we dat regelen."

Van der Weijden geeft ook het startschot voor de zwemtocht en net als dit jaar kan ook het publiek op verschillende plekken het water induiken om een stukje mee te zwemmen.

Kijk hier hoe Maarten van der Weijden afgelopen zomer de toch solo volbracht:

De mooiste beelden van de Elfstedenzwemtocht

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl