Opsporing Verzocht
NOS Nieuws

Verdachte aangehouden in 28 jaar oude coldcasezaak Rotterdam

In Rotterdam is een verdachte opgepakt in een coldcasezaak uit 1991. De Pakistaan Aziz Mohammad werd toen dood aangetroffen in een auto op de Spangensekade. Hij was vastgebonden met een touw.

Nieuw dna-onderzoek op het touw en andere sporen leverden een dna-profiel van de vermoedelijke dader op. Dat was niet aanwezig in de dna-databank, maar leidde wel naar een 74-jarige Rotterdammer. Hij is vandaag opgepakt in een woning in Rotterdam-West.

Aziz Muhammad was in 1985 naar Nederland gekomen. In 1988 trouwde hij met een Nederlandse vrouw, hoewel hij in Pakistan ook een vrouw en vijf kinderen had. Het huwelijk met de Nederlandse was een schijnhuwelijk, bedoeld om een verblijfsvergunning te krijgen. Hij woonde niet bij zijn Nederlandse vrouw.

Politie.nl
Aziz Mohammad

Familieleden hebben Aziz is op 7 september 1991 voor het laatst gezien. Hij zou nog even bij zijn Nederlandse vrouw op bezoek gaan en daarna doorrijden naar een feest op de Pakistaanse ambassade in Den Haag. Daar kwam hij nooit aan. Hij werd de volgende dag dood en vastgebonden aangetroffen in de kofferbak van zijn eigen auto.

Zijn Nederlandse vrouw werd kort na de moord aangehouden, maar ontkende alle betrokkenheid. Er was geen bewijs tegen haar. Ze is inmiddels overleden.

Het tv-programma Opsporing Verzocht deed op 8 oktober een oproep in deze zaak. Vanavond (20.35 uur NPO 1) staat het stil bij de aanhouding van de verdachte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl