De handbalsters verloren de eerste wedstrijd op het WK, maar wonnen de tweede ANP

De Nederlandse handbalsters komen vandaag al vroeg in actie op het WK in Japan. De ploeg van de Franse bondscoach Emmanuel Mayonnade speelt om 07.00 uur de derde poulewedstrijd tegen hekkensluiter Cuba.

Oranje verloor de eerste wedstrijd op het WK van Slovenië (32-26), maar herpakte zich maandag tegen Angola (35-28). Een tweede nederlaag kan het team zich niet permitteren wil het zich kwalificeren voor de volgende ronde.

Beelden van de wedstrijd tegen Cuba zijn te zien in het Lunchjournaal (13.00 uur) en het Sportjournaal (18.45 uur) op NPO 1.

Atlete Krumins te gast

Susan Krumins (voor haar huwelijk bekend als Kuijken) is tussen 21.00 en 22.00 uur te gast bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Susan Krumins liep in september op de WK in Doha in een persoonlijk record naar de zevende plaats EPA

De 33-jarige atlete kreeg in de zomer last van een parasiet, waardoor ze niet goed kon trainen. Toch werd ze in september zevende op de 10.000 meter bij de WK in Doha, in een persoonlijk record bovendien.

EK kortebaanzwemmen

Woensdag beginnen in Glasgow de Europese kampioenschappen kortebaanzwemmen. De NOS gaat de finales live uitzenden via NOS.nl en de NOS-app.

In Nieuwsuur is vanavond alvast een reportage te zien over Arjan Knipping. Hij zwom bij de WK in juli de olympische limiet op de 400 meter wisselslag, maar werkt ook nog als vakkenvuller in een supermarkt.

De uitzendingen op 3 december

13.10 uur Sport in Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1
20.45 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2

STER reclame