Virgil van Dijk werd eerder dit jaar uitgeroepen tot speler van het jaar en beste verdediger van het afgelopen Champions League-seizoen EPA

Handbal, autosport en voetbal bepalen het beeld op sportgebied deze maandag. En verkiezingen niet te vergeten.

Gaat vanavond eindelijk weer eens een Nederlander er met de befaamde Ballon d'Or vandoor? Op de shortlist staan met Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek in ieder geval vijf landgenoten. Van dat kwintet behoort Van Dijk tot kansrijkste gegadigde om in de voetsporen te treden van Johan Cruijff, Ruud Gullit en Marco van Basten.

De verkiezing in Parijs, waar nog meer prijzen zullen worden uitgedeeld en ook meer Nederlandse inbreng is, is vanaf 20.30 uur te zien op een livestream op NOS.nl en in de NOS-app.

Handbal: Nederland-Angola

Er is natuurlijk ook aandacht voor de Nederlandse handbalsters, die hun WK in Japan openden met een nederlaag tegen Slovenië en vandaag om 7.00 uur Nederlandse tijd Angola treffen. Beelden daarvan zijn te zien in het Lunchjournaal (13.00 uur) en Sportjournaal (18.45 uur) op NPO 1.

Handbalsters steken koppen bij elkaar: 'Weten dat het nog niet over is'

Het Formule 1-seizoen zit er na gisteren op, maar in het Sportjournaal en Nieuwsuur (22.00 uur, NPO 2) wordt met een bezoek aan het circuit in Zandvoort alweer vooruitgekeken naar volgend racejaar.

Sportforum

Bas van de Goor, voorzitter van de vakjury, komt in het Sportforum op NPO Radio 1 de nominaties voor de sportman, -vrouw en -ploeg toelichten. Hij doet dat vanaf 21.30 uur in het gezelschap van de sportjournalisten John Volkers (Volkskrant), Arno Vermeulen (NOS) en Arjan Schouten (AD), die ook de overige sportactualiteit doornemen.

De uitzendingen van 2 december

13.10 uur Sport in Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1
20.30 uur Livestream Ballon d'Or NOS.nl en NOS-app
21.30 uur Sportforum NPO Radio 1
22.40 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2

STER reclame