Nabestaanden bij de grafkisten met leden van de mormonenfamilie AFP

De Mexicaanse autoriteiten hebben verschillende verdachten opgepakt voor de moord op negen leden van een Amerikaanse mormoonse gemeenschap. Over de identiteit van de verdachten en hun mogelijke rol bij het bloedbad, vorige maand, is niets bekendgemaakt, melden Amerikaanse media.

Het Mexicaanse Openbaar Ministerie meldt dat de verdachten zijn opgepakt bij een gezamenlijke operatie van de politie, het leger, de marine en andere veiligheidsdiensten. Om hoeveel arrestanten het gaat, is onduidelijk.

De vermoorde mormonen werden gevonden bij de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten, in de noordelijke Mexicaanse staat Sonora. Ze zouden onderweg zijn geweest naar een bruiloft toen ze in een hinderlaag werden gelokt en hun auto's onder vuur werden genomen.

Een familielid filmde de uitgebrande auto. Een mannenstem onder het filmpje heeft het over "zijn vier kleinkinderen die verbrand zijn en doodgeschoten":

Auto's beschoten en in brand gestoken in Mexico

Waarom de groep is vermoord, is nog niet duidelijk. Lokale media en president Trump meldden na het bloedbad dat de familie mogelijk niet het doelwit was en dat de groep per abuis is vermoord door een drugskartel.

De antimisdaadactivist Julián LeBarón, die familie is van een aantal slachtoffers, pleit ervoor om samen te werken voor een oplossing voor het drugsgeweld in Mexico. "Als we niet in staat zijn om het leven in ons land te beschermen, zullen we nooit een beschaafd land worden, laat staan een vrij land."

LeBarón richtte in 2009 de antimisdaadorganisatie SOS Chihuahua op. Zijn broer Benjamin werd in datzelfde jaar vermoord. Of zijn werk voor de organisatie iets te maken heeft met de moorden op de mormonen, is niet bekend.

STER reclame