AZ heeft aan één doelpunt genoeg tegen stug VVV

Bekijk de samenvatting van AZ - VVV-Venlo

Zonder te sprankelen heeft AZ de vijfde competitiezege op rij geboekt. VVV werd met 1-0 verslagen en daarmee hielden de Alkmaarders voor de vijfde keer op rij de nul in de eredivisie.

Direct vanaf de aftrap was het eenrichtingsverkeer in Den Haag. AZ zocht de aanval en creëerde kansen via Owen Wijndal en Calvin Stengs. VVV beperkte zich tot verdedigen en ging in de omschakeling op zoek naar kansen.

Yukinari Sugawara brak vijf minuten voor de rust de ban namens AZ. De Japanner, die pas vlak voor de wedstrijd te horen kreeg dat hij de zieke Fredrik Midtsjø moest vervangen, schoot van afstand raak.

AZ eert Hatzidiakos met 'bedoeld' schot van Sugawara

Ook na rust was het AZ dat de bal had en naar kansen zocht. VVV-doelman Thorsten Kirschbaum moest redding brengen na pogingen van Oussama Idrissi en Myron Boadu. Aan de andere kant stichtten de Venlonaren gevaar via Elia Soriano, maar de inzet van de Duitser werd gestopt door Marco Bizot. In de slotfase was VVV nog dicht bij de gelijkmaker, maar AZ hield stand.

Met de zege brengt AZ het gat met koploper Ajax weer terug naar zes punten. VVV staat zestiende.