Wout Weghorst maakt in de eerste helft zijn zevende Bundesliga-treffer van dit seizoen

Weghorst scoort in derde duel op rij, maar Wolfsburg verliest van Werder

Wout Weghorst had het vizier weer op scherp staan voor VfL Wolfsburg, in het Bundesliga-duel met Werder Bremen. Maar punten leverde zijn goal in de eerste helft niet op. Werder toonde zich met 3-2 te sterk.

Weghorst zorgde tien minuten voor rust voor de 1-1, door bij de tweede paal binnen te tikken na doorkoppen van John Brooks. Het was alweer de derde wedstrijd op rij waarin de Oranje-international het net vond.

Een week geleden nam Weghorst de openingstreffer voor zijn rekening tegen Eintracht Frankfurt (0-2) en donderdag bezorgde hij Wolfsburg drie punten in het Europa League-treffen met het Oekraïense Oleksandrija (0-1).

Rashica held Werder

In tegenstelling tot die twee goals leidde zijn trefzekerheid ditmaal dus niet tot een positief resultaat. Milot Rashica, Werder Bremen-aanvaller met een verleden bij Vitesse, groeide uit tot Man van de Wedstrijd met twee treffers.

Doelpuntenmaker Milot Rashica wordt geknuffeld door Davy Klaassen

Rashica verzorgde de 0-1 vanaf de penaltystip en maakte er kort voor tijd 2-3 van. Tussendoor hadden, naast Weghorst, ook William (voor Wolfsburg) en Leonardo Bittencourt (voor Werder) het net gevonden.

Werder Bremen, waarvoor aanvoerder Davy Klaassen de hele wedstrijd speelde, nam door de zege afstand van de degradatiezone. Wolfsburg, waar ook Jeffrey Bruma een basisplaats had, zakt naar plaats negen.

Gladbach weer koploper

Borussia Mönchengladbach nam eerder op zondag de koppositie weer over van RB Leipzig, dankzij een 4-2 zege op SC Freiburg. Gladbach heeft één punt meer dan Leipzig.

Breel Embolo (midden) speelde na rust de hoofdrol voor Gladbach

De Fransman Marcus Thuram zette Gladbach al in de derde minuut op voorsprong door Freiburgs Nederlandse doelman Mark Flekken te passeren. Drie minuten later was het alweer gelijk via Jonathan Schmid, een landgenoot van Thuram.

Hoofdrol voor Embolo

Breel Embolo speelde na de rust de hoofdrol door eerst de 2-1 te maken, vervolgens een strafschop te missen en uiteindelijk nog de 4-2 te maken. Tussendoor hadden Patrick Herrmann (3-1, op aangeven van Embolo) en Lucas Höler (3-2) gescoord.

Borussia Mönchengladbach herstelde zich met zijn zege van de nederlaag vorige week bij Union Berlin.