Den Bosch-speelster Frédérique Matla

Matla weer goud waard voor Bossche hockeysters

Door de vorst van afgelopen nacht hebben maar vier van de zes hockeyduels in de hoofdklasse van de vrouwen doorgang kunnen vinden. Drie daarvan moesten daarvoor wel twee uur worden verschoven en dat was eigenlijk ook meteen het meest opmerkelijke van deze speelronde.

Voor het veld van Hurley, dat HDM op bezoek kreeg, was een uur uitstel al voldoende. De thuisploeg won met 2-1, maar bij de gasten viel er voor Pien van Nes toch iets te vieren. Zij maakte haar honderdste competitiedoelpunt, allemaal voor HDM.

Twee treffers Matla

Omdat achtervolger SCHC niet in actie kwam, kon koploper Den Bosch de voorsprong naar vijf punten uitbreiden, maar makkelijk kwam de 3-2 zege op Kampong niet tot stand.

De thuisploeg leek na treffers van Frédérique Matla (2-1 vlak voor rust en 3-1 in de 46ste minuut) op rozen te zitten, maar Lisa Gerritsen bracht zeven minuten voor tijd de spanning terug via een strafcornervariant. Tot een gelijkmaker kwam het echter niet.

Voor Matla waren het al haar 50ste en 51ste doelpunt van het jaar, gemaakt in 53 wedstrijden voor Den Bosch en Nederland. Voor haar club was ze de afgelopen zes wedstrijden maar liefst dertien keer trefzeker.

Amsterdam haalt uit

Amsterdam drukte het puntloze HGC nog dieper in de zorgen. De hekkensluiter werd in Wassenaar met maar liefst 9-1 onder de voet gelopen. Charlotte Vega nam drie doelpunten voor rekening, waarvan één uit een strafcorner.

Charlotte Vega maakte drie doelpunten voor Amsterdam tegen Victoria

Onderin pakte Victoria thuis een punt tegen Bloemendaal, maar daar schoten de Rotterdamse vrouwen weinig mee op: het gat tussen de nummer elf en tien bleef zeven punten.

De gasten namen al na drie minuten de leiding. Carmel Bosch opende de score na een pass van Kim van Leeuwen. Pas na een uur hockey slaagde Victoria wat terug te doen, toen Daphne Voormolen bij een strafcorner hard uithaalde: 1-1.