Hekkensluiter RKC bezorgt FC Utrecht derde nederlaag op rij

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - RKC Waalwijk

RKC Waalwijk heeft bij FC Utrecht zijn tweede overwinning van dit eredivisieseizoen geboekt. De hekkensluiter verraste de Domstedelingen met een 1-0 overwinning in Nieuw Galgenwaard dankzij een goal van Melle Meulensteen na rust.

Het betekende voor FC Utrecht zijn derde opeenvolgende competitienederlaag. De ploeg van John van den Brom ging eerder onderuit bij Ajax (4-0) en thuis tegen AZ (0-3).

Matige eerste helft

De eerste helft was bijzonder matig en de kansen schaars. Adam Maher schoot naast en Utrecht-doelman Maarten Paes werd kort voor rust pas voor het eerst onder vuur genomen, door RKC'er Saïd Bakari.

De Waalwijkers, die vier van hun vijf punten in de laatste drie duels hadden binnengehaald, kwamen halverwege de tweede helft op 1-0. Meulensteen was zijn bewaker te slim af en kopte raakt uit een vrije trap van Clint Leemans.

De thuisploeg drong daarna flink aan, maar Simon Makienok, Sean Klaiber, Justin Hoogma en Maher lieten aardige kansen onbenut.

Matchwinner en bankzitter Meulensteen: 'Misschien vandaag m'n kans gepakt'

Utrecht-trainer John van den Brom kondigde na afloop van de Waalwijkse zeperd maatregelen aan. "Als je drie wedstrijden op rij verliest, met het elftal dat je continu vertrouwen geeft, dan kun je wel wat dingen gaan verwachten", zei hij.

"Na wat ik gezien heb, ben ik absoluut niet tevreden gestemd", aldus Van den Brom, die met Utrecht naar de met Vitesse gedeelde achtste plaats is gezakt.