Lang na Ajax-hattrick: 'Dit is een jongensdroom'

Scoren bij je debuut als basisspeler. Dat is voor een voetballer een moment voor de eeuwigheid, laat staan als je een hattrick maakt. Ajacied Noa Lang deed het zondagmiddag. "Dit is echt een jongensdroom", glunderde de 20-jarige aanvaller.

Lang hielp Ajax in Enschede met de 2-1 en de 2-2 terug in de wedstrijd en bekroonde zijn gedenkwaardige dag met de 4-2. De Amsterdammers wonnen uiteindelijk met 5-2.

"Ik heb lang geduld moeten hebben, maar dat is nu beloond", zei de voormalig jeugdspeler van Feyenoord, dat hem in juni 2013 naar Ajax zag overstappen. "De eredivisie is wel een niveautje hoger dan de eerste divisie. Het gaat allemaal wat sneller..."

En dat het allemaal wat sneller gaat, merkte Lang in de tweede helft toen hij wegens kramp moest worden gewisseld. "Ik wilde negentig minuten spelen, maar mijn kuit zat op slot."

Misschien langzamer

Erik ten Hag was "blij" dat Lang zijn kans in de basis greep, bij afwezigheid van de geblesseerden David Neres en Zakaria Labyad. "Hij verdient het om de volgende keer weer te spelen. Hij komt misschien wat langzamer, maar hij heeft absoluut kwaliteiten."

De trainer baalde in Enschede van de ongeconcentreerde start van Ajax, dat na twintig minuten tegen een 2-0 achterstand aankeek. "Wij speelden heel slecht. Een aantal van ons speelde ver onder de grens."

Middenvelder Wout Brama vatte na afloop het gevoel van FC Twente treffend samen. "Ik denk wel dat we de complimenten hebben verdiend, maar we hebben geen punten."

Brama baalt: 'We verdienen complimenten, maar we hebben geen punten'

STER reclame