Barcelona wint in speciaal uitshirt door laat doelpunt Messi

FC Barcelona heeft de koppositie in de Primera División weer in handen. De Catalaanse ploeg won door een late treffer van Lionel Messi moeizaam met 1-0 bij Atlético Madrid.

Het was voor Barça een bijzonder duel, omdat er voor het eerst in het zogenaamde Senyera-shirt werd gespeeld. Dat is een nieuw uittenue gebaseerd op de vlag van Catalonië, om de geschiedenis en de roots van de clubs te eren.

In de attractieve eerste helft deelde Atlético aanvankelijk de lakens uit. De thuisploeg stuitte echter keer op keer op Marc-André ter Stegen. De doelman redde knap op inzetten van Mario Hermoso, die ook nog de paal raakte, en Alvaro Morata.

Barcelona, met Frenkie de Jong, groeide in het duel en kreeg kansen via Ivan Rakitic en Gerard Piqué (kopbal op de lat).

Na rust bleef het spannend. Barça kwam een paar keer goed weg en won toch nog dankzij een bevlieging van Messi, die na een fraaie combinatie met Luis Suárez raak schoot.

De Jong blijft met Sevilla in top meedraaien

Ook Sevilla FC blijft bovenin meedraaien in de Spaanse competitie. Met Luuk de Jong in basis wonnen de Andalusiërs met 1-0 van hekkensluiter Leganés en bleven zo op een punt van koplopers Barcelona en Real Madrid.

Sevilla viert de 1-0 met Luuk de Jong uiterst links

Diego Carlos werd de matchwinner in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. De Braziliaan werkte na rust de bal binnen na een klutssituatie. De Jong was voor rust twee keer dicht bij de openingstreffer.