Kevin Visser opende in de achttiende minuut de score tegen NEC

FC Volendam doet goede zaken met zesde zege op rij

FC Volendam heeft in de Keuken Kampioen Divisie de koppositie in de tweede periode overgenomen van NEC. Het onderlinge treffen tussen de teams in vorm eindigde in 3-1 voor Volendam.

Door doelpunten van aanvoerder Kevin Visser en Martijn Kaars had de thuisploeg halverwege al een 2-0 voorsprong. Kort na rust bracht Jellert van Landschoot de spanning terug, maar in de opwindende slotfase gooide Ibrahim El Kadiri het duel definitief in het slot.

Het betekende de zesde (nipte) zege op rij voor FC Volendam dat nu mag dromen van de periodetitel, al heeft het vermoedelijk nog wel zes punten nodig uit de komende duels met FC Eindhoven en MVV.

Stand tweede periode

1. FC Volendam 8-19 (15-10)
2. Cambuur 8-18 (17-5)
3. NEC 8-17 (11-4)
4. Jong Ajax 8-16 (21-12)
5. De Graafschap 7-14 (16-7)

Ook koploper Cambuur won weer. Het boog tegen Jong AZ een vroege achterstand om in een 3-1 overwinning. Jong Ajax blijft in het spoor na een 3-2 zege op Telstar. En ook NAC maakte geen fout; thuis tegen MVV werd het 2-0.

Het duel tussen Roda JC en Excelsior werd tijdelijk stilgelegd omdat toeschouwers voorwerpen op het veld hadden gegooid. Na vijf minuten kon de wedstrijd weer worden hervat. Excelsior won met 4-1.