Regio15
NOS NieuwsAangepast

Drie minderjarigen gewond bij steekpartij in winkelstraat Den Haag

In het centrum van Den Haag zijn drie minderjarigen gewond geraakt bij een steekincident aan de Grote Marktstraat. De politie laat weten dat er contact is met de families van de slachtoffers.

Over de verwondingen van de drie is niets bekendgemaakt, maar aan het einde van de avond liet de politie weten dat ze zijn ontslagen uit het ziekenhuis. Over hun leeftijden wil de politie niets zeggen.

Het incident gebeurde rond 19.45 uur ter hoogte van warenhuis Hudson's Bay. Volgens een woordvoerder van dat warenhuis zijn zeker twee meisjes die op straat waren gestoken, in paniek de winkel ingerend. De politie bevestigt dat niet.

De aanleiding voor de steekpartij is nog onduidelijk. De politie houdt alle opties open.

Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse:

Grote Marktstraat Den Haag deels afgezet na steekpartij

Een getuige liep in de Grote Marktstraat toen er opeens veel commotie ontstond: "Ik zag twee meisjes gillen en wegrennen. Een man vluchtte. Hij sprong heel atletisch over banken heen om weg te komen. Hij leek wel een cheeta. Mensen probeerden hem nog vast te houden, maar dat lukte niet. Ik ben me rot geschrokken."

Verkeerd signalement

Het was zeer druk in het centrum vanwege koopjesdag Black Friday. De winkel en de straat eromheen zijn afgezet. Er is veel politie aanwezig.

De politie is nog op zoek naar de verdachte. Eerder vanavond verspreidde de politie een signalement, maar een aantal uur later werd dat ingetrokken omdat het niet bleek te kloppen.

Na de steekpartij brak paniek uit op straat:

Paniek na steekpartij in centrum Den Haag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl