De Nederlandse voetbalsters vieren het bereiken van de WK-finale ANP

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben een uitnodiging ontvangen om in maart mee te doen aan het zogeheten Tournoi de France, een prestigieus vriendschappelijk toernooi in Frankrijk. Ter ere van vijftig jaar vrouwenvoetbal in Frankrijk organiseert het land een toernooi.

Nederland, regerend Europees kampioen en afgelopen zomer verliezend WK-finalist, heeft samen met Brazilië en Canada een invitatie ontvangen.

De duels worden gespeeld in Calais en Valenciennes. Die laatste stad is geen onbekend terrein voor Oranje, dat tijdens het WK voetbal afgelopen zomer daar de kwartfinales speelde tegen Italië.

Geen Verenigde Staten

Het is niet de eerste keer dat de Franse voetbalbond een vriendschappelijk toernooi voor vrouwen organiseert. In 1995, bij het bestaan van 25 jaar vrouwenvoetbal in Frankrijk, stond het toernooi ook op de agenda. Toen waren de Verenigde Staten, Canada en Italië de andere deelnemende landen.

De winnaar van toen, wereldkampioen de Verenigde Staten, ontbreekt dit keer. Het toernooi vindt plaats van 4 tot en met 10 maart 2020.

STER reclame