In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

FIOD doet invallen in onderzoek naar miljoenenfraude webshop

Bedrijfspanden en woningen in de omgeving van Arnhem en Hengelo zijn deze week door de FIOD doorzocht. De invallen werden gedaan vanwege een onderzoek naar een webwinkel die wordt verdacht van btw-fraude bij de invoer van goederen uit China. Er is nog niemand aangehouden.

In de omgeving van Arnhem werden drie woningen en twee bedrijfspanden doorzocht, meldt Omroep Gelderland. In de buurt van Hengelo viel de FIOD bij een woning binnen.

Het onderzoek richt zich op meerdere verdachten. Het bedrijf dat spullen invoert uit China, zou sjoemelen met een regeling om de btw later te betalen. Onder meer op die manier zou vorig jaar en dit jaar voor zeker 2,5 miljoen euro zijn gefraudeerd. Er werden meerdere manieren gebruikt om minder af te dragen.

Vorkheftrucks

Bij de doorzoekingen is administratie meegenomen. Er is ook beslag gelegd op bankrekeningen, onroerend goed, auto's en twee vorkheftrucks.

De webshop, superaankoop.co.nl, is inmiddels offline. Er worden steeds meer goederen en diensten online verkocht. Vaak komen die uit het buitenland. Door btw en invoerrechten te ontduiken, kunnen fraudeurs producten goedkoper aanbieden dan bedrijven die wel belasting betalen.

Advertentie via Ster.nl