PSV-trainer Mark van Bommel ProShots

Mark van Bommel ziet nog voldoende perspectief bij PSV, ondanks de Europese zeperd tegen Sporting Portugal (4-0). "Ik heb me weleens beter gevoeld. Maar ik ben absoluut niet bang voor consequenties", zei de trainer na afloop van de wedstrijd.

"Ik heb vertrouwen in mijn spelers en in mezelf", vervolgde Van Bommel. "We geven de wedstrijd hier in het eerste kwartier weg. Het meest pijnlijke is dat je al snel twee goals tegen krijgt na twee inworpen. Daardoor werd het kansloos."

"We kwamen met vertrouwen hierheen. Als je zo snel 2-0 achter staat, wordt het gewoon lastig", beaamde ook Steven Bergwijn. "Het is klote, ik kan niets anders zeggen."

Van Bommel wilde in gesprek met NOS-verslaggever Bert Maalderink niet te lang stilstaan bij de pijnlijke nederlaag tegen Sporting. Op de persconferentie greep de perschef van PSV dan ook in:

Perschef PSV grijpt in bij gesprek tussen Van Bommel en Maalderink

Volgens Bergwijn heeft de spelersgroep van PSV ook nog altijd vertrouwen in Van Bommel. "Als trainer sta je machteloos. De trainer stelt ons op en wij moeten het uitvoeren. We kunnen de trainer niks verwijten."

'Aan de mentaliteit ligt het niet'

Woorden waar Nick Viergever zich bij aansloot. "Het is inherent aan voetbal dat vaak de trainers de kop van jut zijn, maar we zijn als team verantwoordelijk. We doen het met z'n allen", aldus de verdediger.

"We moeten laten zien dat we voor de club strijden. Aan de mentaliteit ligt het niet in deze groep. We moeten een bepaalde slimmigheid in het veld oppakken en het laten zien voor de club, voor elkaar en voor de trainer."

Om nog iets van het seizoen te kunnen maken, zal PSV volgens Van Bommel snel constanter moeten gaan presteren. "We willen zo stabiel mogelijk spelen, daar zijn we naar op zoek."

"Maar we hebben een heel jonge groep. Je kunt bijvoorbeeld niet van Mo Ihattaren verwachten dat hij de groep bij de hand neemt. Over drie of vier jaar zijn deze spelers veel verder."

Nog doelen

Ondanks de Europese uitschakeling en de grote achterstand op koploper Ajax in de eredivisie, heeft PSV volgens Denzel Dumfries nog genoeg om voor te spelen.

"We spelen nog voor de beker en de competitie gaat gewoon verder", zei de verdediger. "We moeten niet met ons hoofd omlaag gaan lopen. Wij zijn PSV."

Bekijk in de carrousel hieronder de reacties van Dumfries en Bergwijn:

STER reclame