NOS Voetbal

Balend Feyenoord zelfkritisch: 'Hadden onszelf meer moeten belonen'

Fer: 'Jezelf belonen in eerste helft en meer goals maken'

Met een kater stond Feyenoord-middenvelder Leroy Fer in de catacomben van De Kuip na het 2-2 gelijkspel tegen Rangers FC. De Rotterdammers hebben door de uitslag kwalificatie voor de knock-outfase van de Europa League namelijk niet meer in eigen hand.

"We hadden onszelf in de eerste helft meer moeten belonen", reageerde Fer. "We hebben genoeg kansen gehad om 2-0 of zelfs 3-0 voor te staan. Nu gaan we in de tweede helft toch anders voetballen. En dan geven we die goals te makkelijk weg. We moeten daar beter staan en naar onszelf kijken wat we daar beter moeten doen."

Trainer Dick Advocaat had dezelfde analyse als zijn pupil. "Het is een onnodig gelijkspel want we hebben genoeg mogelijkheden gehad. Maar de manier van spelen was erg goed in de eerste helft. Ik kan de jongens niks verwijten. Ze hebben alles gegeven en het gewoon heel goed gedaan."

Teleurgestelde Kökcu: 'Hadden meer uit al die kansen moeten halen'

Om Europees te kunnen overwinteren, moet Feyenoord over twee weken zelf winnen op bezoek bij FC Porto en tegelijkertijd hopen dat Rangers FC wint van Young Boys.

"Ik verwacht wel dat de Rangers dat doen", reageerde Advocaat, al wilde hij niet alle hoop al opgeven. "Bij Porto winnen zal wat moeilijker zijn voor ons, maar alles is nog mogelijk."

Ook Fer zei nog hoop te hebben. "We hadden geluk dat Porto vandaag won en zo hebben wij nog een kleine kans. Daar moeten we voor gaan. Maar we hadden zelf moeten winnen. Het is teleurstellend dat het niet gelukt is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl