Vanwege de gewelddadige demonstraties werden in Hongkong al diverse sportevenementen afgelast. De Nederlandse baanwielrenners gaan vrijdag echter gewoon van start in de derde van zes internationale wereldbekerweekenden.

Goed nieuws dus voor de sprinters Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland, die dit seizoen toch al niet te stoppen zijn.

Lavreysen en Hoogland steken al het hele jaar boven de rest uit. Ze streden tegen elkaar in de WK-finale (winst (Lavreysen), de finale van de Europese Spelen en de EK-finale (winst Hoogland) en bij de eerste twee wereldbekerweekenden van dit seizoen (winst Lavreysen).

Onvoorziene plannen

Door Hongkong ging afgelopen maanden een golf van geweld. Er waren protesten tussen mensen die pro-Peking zijn en demonstranten die minder invloed vanuit China willen. In de nacht van zondag op maandag wonnen de prodemocraten de districtsverkiezingen.

"Het lijkt erop dat de situatie nu beter wordt. De wedstrijden gaan in ieder geval door", zei Leung Hung-tak, de voorzitter van de wielerunie van Hongkong. "We zijn voorbereid op onvoorziene plannen, maar denken dat het niet zo ver komt."

Vanwege het aanhoudende geweld in Hongkong ging er eerder een streep door een golftoernooi, tennistoernooi en squashtoernooi.

Lavreysen brengt onderonsje met Hoogland op 4-4 Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame