NOS Voetbal

Promes begrijpt niets van twijfels of Ziyech de absolute top aankan

Promes begrijpt niets van twijfels of Ziyech de absolute top aankan

Met een goal en een assist zette Hakim Ziyech zichzelf woensdag weer eens in de spotlights, tijdens Lille-Ajax (0-2). Quincy Promes, die op aangeven van Ziyech het tweede doelpunt voor zijn rekening nam, noemde zijn ploeggenoot na afloop "gewoon een topspeler".

"Wat hij vandaag weer doet, een goal en assist in de Champions League", aldus Promes. "Ik hoorde dat er nog een beetje twijfel is of hij de (Europese, red.) top aankan, maar ik weet niet wat hij nog meer moet doen om dat te bewijzen."

Bij de laatste vijf goals van Promes was Ziyech telkens de aangever. Begrijpt de begaafde linkspoot zijn ploeggenoot misschien wel beter dan diens eigen vriendin? "Hahaha, dat denk ik niet", aldus een lachende Promes.

'Nog grotere meneer worden'

Ook Ajax-trainer Erik ten Hag stak de loftrompet over Ziyech. "Hij is een speler die het verschil kan maken, dat deed hij vandaag twee keer op fenomenale wijze."

Bij de laatste vijf goals van Quincy Promes was Hakim Ziyech telkens aangever

"Hij is in de samenwerking met Quincy, voor de zoveelste keer, zo moeilijk te verdedigen. Fantastisch om te zien. Dat is individuele kwaliteit, dat is genieten."

Toch verwacht Ten Hag nog meer van Ziyech. "Hij doet zulke fantastische dingen, maar kan nog beter: hij is de patron, maar kan een nog grotere meneer worden. Hij moet zorgen dat hij ook in bepaalde fases geconcentreerd blijft."

Verbetering

Ten Hags kritische benadering van Ziyech stond overigens niet op zich. De Ajax-trainer zag bij zijn hele ploeg voldoende ruimte voor verbetering, hoewel de Amsterdammers nog maar één punt nodig hebben voor het bereiken van de tweede ronde in de Champions League.

Ten Hag toont zich kritisch na zege Ajax: 'Dat kan op dit niveau niet'

"Ik denk dat we beter kunnen. Bij tijd en wijle speelden we goed positiespel, maakten we fantastische goals en verdedigden we goed met een goede pressie. Maar er waren ook momenten dat we dat niet goed voor elkaar hadden. We speelden te snel de lange bal, dan kom je in het spel waar Lille goed in is", analyseerde de oefenmeester.

'Kolderieke fout'

"Daarbij maken we nog een aantal fouten waar kansen uit kwamen", vervolgde Ten Hag, waarbij hij de grote mogelijkheid voor Jonathan Bamba er met name uitlichtte.

Ajax stond na een mislukte vrije trap op de helft van Lille met negen man voor de bal en mocht van geluk spreken dat Bamba over schoot. "Dat was kolderiek, dat kan op dit niveau niet", oordeelde Ten Hag.

"Het was bij vlagen slordig, die momenten moeten eruit", erkende ook Promes. "Maar als je hier wint, mag je wel tevreden zijn. We winnen met 2-0, dus zijn een club om rekening mee te houden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl